ALUAN PENGETUA

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh & salam sejahtera.
Terlebih dahulu saya ingin memanjatkan rasa syukur ke hadrat Allah SWT kerana dengan limpah kurniaNya dapat saya menyampaikan sepatah dua kata di dalam laman web Sekolah Menengah Kebangsaan Darulaman. Dikesempatan ini saya mengalu-alukan para pengunjung laman web ini. Harapan saya laman web ini dapat dijadikan wadah untuk memperkenalkan budaya dan kecemerlangan warga SMKD dalam bidang pengurusan, kurikulum dan kokurikulum kepada dunia luar.
Untuk menjadi insan yang cemerlang, kita perlulah memperkembangkan kuasa minda bagi melahirkan idea-idea yang kreatif dan kritis. Oleh itu, kita seharusnya bijak merebut peluang dan kemudahan yang disediakan. Rakyat Malaysia, khususnya warga pendidik dan para pelajar harus berani menempuh anjakan paradigma ke era masyarakat bermaklumat dan berdaya saing.
Syabas dan tahniah kepada Briged Bestari Sekolah, khususnya Web Master SMK Darulaman kerana telah berusaha dengan gigih dan berjaya membangunkan laman web rasmi SMK Darulaman. Pembangunan laman web ini merupakan manifestasi usaha murni pihak sekolah mendokumentasikan pengurusan, kurikulum dan aktiviti yang dijalankan agar dapat dijadikan rujukan dan tatapan bersama.
Akhir kata saya amat berharap agar kecemerlangan SMKD sebagai sebuah sekolah harian biasa terus dipertingkatkan dengan mencipta kejayaan-kejayaan baru dan seterusnya melahirkan individu yang bukan sahaja cemerlang dalam akademik tetapi turut mempunyai budi bahasa dan akhlak yang mulia.
Sekian, terima kasih.
“Berilmu dan Berakhlak”
“Pendidikan Cemerlang Kedah Terbilang”.
YUSRI BIN BAPPU
Pengetua
SMK Darulaman
Alor Setar Kedah
Malaysia